Voordelen van brandbeveiliging

Een goede brandpreventie en een vroegtijdige branddetectie kunnen levens redden.

Snel correcte informatie doorspelen aan de hulpdiensten is hierbij noodzakelijk. Met de juiste brandbeveiliging voorkom je bovendien bijkomende brand- en waterschade. Naargelang je wensen als particulier of bedrijf stellen wij een aangepaste brandbeveiliging voor. Dit gaat van autonome rook- of gasdetectoren, rookdetectoren als onderdeel van de inbraakbeveiliging, tot volledige branddetectiesystemen met een conventionele of adresseerbare brandcentrale. Elke brandbeveiliging die wij plaatsen voldoet aan de Belgische norm NBN-S21-100, door de brandweer en verzekeringsmaatschappij voorgeschreven en al onze materialen zijn BOSEC gekeurd. 

Indien nodig nemen wij deel aan het overleg met studiebureau en/of brandweer om met onze expertise de meest aangewezen brandbeveiliging te bepalen. Wij bieden tevens alle soorten brandblussers (mogelijkheid van onderhoudscontract), branddekens en pictogrammen aan. 

Conventionele brandcentrale

Een conventionele brandbeveiliging wordt meestal op kleinere locaties voorzien. De branddetectoren (maximum 30 met de nodige sirenes en drukknoppen) worden in lus geplaatst waardoor de melding van rook, brand of een technische storing steeds in zones gebeurt. Een visuele controle van de desbetreffende lus wordt op de brandcentrale aangeduid met een LED-lampje. 

Adresseerbare analoge brandcentrale

Bij grotere projecten (meer dan 30 detectoren) opteren we steeds voor een adresseerbare, analoge brandbeveiliging. Dit type brandbeveiliging zorgt voor een melding per detectiepunt en niet per lus. Hierdoor weet je exact waar in het gebouw een brandmelding plaatsvindt en kan je meteen efficiënt reageren. 

Interesse in onze professionele beveiligingssystemen?